Hoe vruchtbaar ben je?

Doe de gratis quiz en leer hoe je je gezondheid en vruchtbaarheid kan vergroten zodat je sneller zwanger wordt
en je je goed voelt terwijl je bezig bent je kinderwens in vervulling te laten gaan.

 

Ik ben Annerieke Cooiman- Laar

 

Moeder van 3 lieve jongens en 1 prachtige meid. Ik ben acupuncturist en natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in fertiliteit, gezonde menstruatie cyclus en darmgezondheid. Ik ben oprichtster van het Natuurlijk gezondheidscentrum Rotterdam en ik help vrouwen bij het vinden van de oorzaak voor het uitblijven van hun kinderwens en het reguleren van hun menstruatiecyclus.

Het begon al op jonge leeftijd
Als klein meisje was ik al geboeid door gezondheid en genezen. Ik groeide op in een groot gezin. Er was natuurlijk wel eens iets met iemand en ik kreeg de kans om het verschil tussen de reguliere en natuurlijke geneeswijzen te ervaren. Ik zorgde graag voor mijn jongere broertjes en zusjes en kan me nog de bijzondere sfeer in huis herinneren als er een kindje geboren was. Ik was geboeid door boeken waarin een meisje van alles over de natuur en genezen via de natuur leerde.

Ik bestelde een opleidingsbrochure toen ik 15 jaar was van opleiding cam (complementray alternative medicine). Maar eerst maakte ik mijn VWO diploma af en ging ik een klein jaar reizen. Tijdens mijn reis kwam ik ook in Indonesie, waar ik tijdens een bootreis verkoeling zocht in de schaduw van de stuurhut. De kapitein maakte een praatje, maar kon niet goed Engels. Met handen en voeten werd het nog wat. Wat ik deed vroeg hij mij, dus ik vertelde dat ik als ik thuis kwam geneeskunde wilde gaan studeren.

Even later kwam hij aangerend, luid schreeuwend: ‘docter, docter, come! Ik kreeg geen kans om te antwoorden en hij was alweer weg. Toch maar er achteraan en daar lag een hoog zwangere vrouw te bevallen en ik was in hun ogen de dokter. Tijd voor uitleg was er niet, dus met mijn EHBO kit heb ik zo goed als het ging geholpen bij deze bevalling. Achteraf een heel bijzondere ervaring! En ook een moment waarop ik me realiseerde dat ik graag met deze bijzondere fase van het leven wil werken. Zwanger worden, zwanger zijn en geboorte. Ik wil graag zorgen voor een gezonde mama, die mag genieten van een gezonde zwangerschap, zodat er (hopelijk) een gezond kindje in een gezond gezin mag opgroeien. Daarmee gaat namelijk ook een tweede wens voor mijn werk in vervulling: preventief werken! Als wij moeders en vaders gezond zijn voor de zwangerschap, dan is de kans op een gezond kind groter. En juist bij dat preventieve werken ligt de kracht van de natuurgeneeskunde.

Ik heb mijn kennis natuurlijk ook voor mezelf gebruikt voor een gezonde zwangerschap, een natuurlijke bevalling en goed herstel na de bevalling. Dat gun ik jou ook! En ook nu zet ik mijn kennis steeds weer in om mijn gezin gezond te houden. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe mooi en logisch de chinese geneeskunde naar het menselijk lichaam kijkt en hoeveel het voor je gezondheid kan betekenen. Inmiddels werk ik al bijna 10 jaar met vrouwen in de praktijk en krijg zo vaak te horen: “had ik dat eerder geweten!” Je kan zoveel meer dan je denkt.

Op het moment ben ik bezig met het maken van een online programma, waarin ik je van alles leer over wat je zelf kan doen om je gezondheid en vruchtbaarheid te vergroten.

Wil je dat ik je laat weten als het af is? Laat dan hieronder je naam en mailadres achter, dan stuur ik je een mailtje als het zover is.

 

Heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje!

 

15 + 1 =

Belangrijke aspecten met betrekking tot je vruchtbaarheid.

In de praktijk krijg ik vaak verbaasde reacties over de hoeveelheid vragen over de menstruatiecyclus, je voeding, je gezondheid, slaap en bijvoorbeeld hoe het met de stress is.

Ik hou niet zo van de term ‘onverklaarbaar onvruchtbaar’. Er moet een oorzaak te vinden zijn waarom de kinderwens nog niet in vervulling is gegaan en daar moeten we naar zoeken. Ik kijk vanuit mijn vak naar jou als geheel en dan is er vaak wel degelijk een reden te vinden.

Uitgebreide laboratorium tests kunnen daar soms ook veel helderheid bij geven.

Zo had ik laatst een vrouw van 32 jaar in de praktijk. Ze was al een tijd bezig om zwanger te worden, maar tot nog toe was dat  niet gelukt. Tijdens de intake bleken er veel ontstekingsprocessen in haar lichaam te zijn. Nadat we hier aan gewerkt hebben, bleek ze ineens zwanger te zijn en kon haar geluk niet op!

Of zoals laatst een vrouw van 29 jaar. Ze was een half jaar gestopt met de pil, maar nog niet zwanger. Dat is op zich niet zo apart, maar ze was al zo gestrest van de focus op de kinderwens, dat haar hele lichaam verkrampt was. Ze voelde het letterlijk in haar schouder/ nek en rug. Verder was ze eigenlijk heel gezond. Door met acupunctuur op ontspanning te werken, volgde de zwangerschap na 2 maanden.

Gezondheidswinst

Natuurlijk zie ik ook vaak stellen die al veel langer bezig zijn met hun kinderwens, of ook al in het reguliere traject zitten. Eigenlijk is dit de grootste groep. Ook hier kan ik vaak veel betekenen door de reguliere behandeling te ondersteunen, zodat de kans van slagen vergroot wordt.

Huis op ruimen

Ik vind het heel fijn om preventief te kunnen werken, om zo de gezondheidswinst zo groot mogelijk te laten zijn. Voor we bezoek krijgen, ruimen we ons huis vaak netjes op. Hoe logisch is het dat we zorgen voor een optimale gezondheid van de baarmoeder voor we zwanger worden? Je baarmoeder is tenslotte het huisje voor je kindje gedurende negen maanden. Of, zoals de Chinese Geneeskunde de baarmoeder noemt: Paleis van het Kind. Daar moeten voldoende voedingsstoffen, bloed en energie aanwezig zijn voor een optimale gezondheid van het kind.

Als ik kan bijdragen aan een verbeterde gezondheid voor de conceptie en kan helpen bij het zo optimaal mogelijk maken van het paleis van het kind, zodat daar een gezond nieuw mens geboren mag worden, dan word ik daar blij van!

Neem vooral contact op als je meer vragen hebt!

Nieuwste Podcast

Volg mij op


Nieuwste blog

Waarom moet je hooikoorts aanpakken als je graag zwanger wil worden?

Hooikoorts & histamine & darmklachtenHet is weer lente! Voor veel mensen betekent het ook in meer of mindere mate last van hooikoorts. Een loopneus, jeukende ogen, jeuk in oren, rode ogen, kriebel in je mond, vermoeid, een verstopte neus, moeite met ademhalen....