fbpx
Annerieke gezond zwanger worden
 

Ik ben Annerieke

Zwanger worden zou toch vanzelf gaan?

We leren op school vooral wat je moet doen om niet zwanger te worden. Wat je dan vervolgens kan doen als het niet zomaar lijkt te lukken is een ander verhaal. Je stopt met de pil, denkt dat het wel zal gaan gebeuren en dan blijft je zwangerschap uit. Maand na maand de teleurstelling van een negatieve zwangerschapstest en je verzuipt in de hoeveelheid informatie die er is met dingen die je allemaal zou kunnen doen. Je probeert eens dit en je probeert eens dat, maar wat nou precies het juiste is, weet je eigenlijk niet. Je merkt dat je je onzeker gaat voelen en het lijkt wel alsof iedereen om je heen heel makkelijk zwanger wordt. Gaat het voor jullie wel gebeuren?

 

Waarom doe ik wat ik doe?

Ik wilde graag geneeskunde studeren, maar werd uitgeloot. Daar baalde ik destijds van, maar dat dat eigenlijk een cadeau was kan ik nu goed zien. Ik kijk graag naar het geheel en werk vanuit de oorzaak, omdat daar voor mij de oplossing zit. De opleidingen die ik ben gaan volgen, sloten daar veel beter bij aan. Zoeken naar de oorzaak en daar een passend plan bij maken, dat is wat ik graag doe.

Ik krijg stellen in de praktijk met een kinderwens en verbaas me over het weinige onderzoek dat gedaan wordt om de oorzaak helder te krijgen.

Of dat er met cyclus klachten toch aan een IVF traject begonnen wordt, waardoor de kans van slagen minder groot is. Ook blijken er veel mythen rondom de menstruatiecyclus te bestaan, waarvan vrouwen dachten dat het er nou eenmaal bij hoorde in plaats van deze klachten als signalen van onbalans te zien. Hier kan je vaak goed wat aan doen als je weet waardoor het komt. Als je zoekt naar de oorzaak en met deze kennis werkt aan een oplossing, neemt je vruchtbaarheid en de kans op een natuurlijke zwangerschap toe.

 

Fertiliteit is een verlengde van je totale gezondheid

Daarbij mag je dus veel breder kijken dan alleen je hormonen en voortplantingsorganen. Ik merkte dat deze kennis vaak ontbrak en het ging mij aan het hart als ik weer hoorde: “had ik dat eerder geweten!”

Als je geen kennis hebt is het moeilijk om de regie te behouden over wat voor jou de juiste keuze is op weg naar een gezonde zwangerschap.

Ik merkte dat vrouwen er weer blij van werden als ik hen kon helpen bij het begrijpen waarom ze mogelijk nog niet zwanger waren en wat ze eraan konden doen.

Ik voel me inmiddels een soort ‘vruchtbaarheidsdetective’ en ga met stellen op zoek naar de oorzaak waarom ze nog niet zwanger zijn. Ik gebruik daarvoor aanvullend laboratoriumonderzoek en als de oorzaak helder is maken we een passend persoonlijk vruchtbaarheidsplan. 

Dat geeft eigen regie terug.

Ook geeft het rust en vertrouwen als je weet welke stappen je kan nemen op weg naar een gezonde zwangerschap.
Je lichaam wil zwanger zijn in de vruchtbare jaren van je leven, maar soms moet je het net even geven wat het nodig heeft. Ik vind het heel fijn om daarbij te helpen en mijn hart maakt een vreugdesprong als ik een berichtje krijg met een positieve zwangerschapstest of een geboortekaartje!

 

 

 

Je lichaam wil graag zwanger zijn in de vruchtbare fase van je leven.
Soms moet je het net geven wat het nodig heeft.

Persoonlijk vruchtbaarheidsplan

 

Mijn nummer 1 tip als je graag zwanger wil worden is:
maak een goed persoonlijk vruchtbaarheidsplan,
waarin je werkt vanuit de oorzaak. Heb jij dat al?

Met een plan weet jij wat je moet doen om je vruchtbaarheid te vergroten,
hou je de regie over je kinderwens  en weet je dat je zwangerschap dichterbij komt.

 

Toen ik 2 jaar geleden bij Annerieke in behandeling kwam had ik een vroege miskraam meegemaakt. Ik wilde weten of er iets in mijn lichaam niet in balans was en me de behandeling kon helpen bij het versterken van mijn gezondheid en het krijgen van een kindje. Wat ik fijn vond bij Annerieke is dat ze twee werelden weet te combineren die ik elders nauwelijks bij elkaar zag komen: aan de ene kant degelijk, op wetenschap en laboratoriumonderzoek gebaseerde, behandeling, aan de andere kant een holistische benadering waar ruimte is voor lichaam, ziel en geest en voor alternatieve geneeswijzen zoals TCM. Ik heb me hier persoonlijk prettig bij gevoeld, ook omdat ze altijd probeert aan te sluiten bij je persoonlijke wensen en voorkeuren op dat moment en omdat het me echt verder geholpen heeft op mijn weg in het krijgen van meer gezondheid en een kindje. Ik vind haar benadering dat je vruchtbaarheid een verlengde is van je totale gezondheid heel overtuigend. We hebben mijn darmen en hormonen samen in balans kunnen brengen. Ik werd daarna opnieuw zwanger, maar helaas eindigde ook deze zwangerschap in een miskraam. Deze keer had ik echter, anders dan bij de eerste keer, de innerlijke rust om de oorzaken hiervoor niet in mijn eigen lichamelijke disbalans te zoeken, maar geloofde ik dat er gewoon iets met het kindje niet oké was geweest (wat de artsen ook bevestigden). Ik vond het heel waardevol, dat Annerieke me ook in deze fase bleef steunen, emotioneel en fysiek. Ik mocht daarna opnieuw zwanger worden en ben nu in mijn 38e zwangerschapsweek, alles lijkt goed te gaan. Ik ben hier heel dankbaar voor, ook aan Annerieke voor haar ondersteuning in dit proces. Ik kan de begeleiding bij haar iedereen aanraden die moeite heeft met zwanger worden of zwanger blijven en die een weg zoekt die meer biedt dan de reguliere zorg die je hierin aangeboden krijgt.

D.V.

Over Annerieke

Ik ben moeder van 4 kinderen

Ik zoek door tot ik snap hoe iets zit

Ik zorg heel graag voor anderen en zou dat soms een beetje meer voor mezelf kunnen doen☺

Ik ben niet zo goed in gesprekken over koetjes en kalfjes

Ik kom graag op Vlieland om uit te waaien, mijn gedachten te laten gaan en nieuwe ideeën en energie op te doen

Wil jij met mij werken aan
jouw persoonlijk vruchtbaarheidsplan?

 

Neem contact met mij op via info@centrumvoorkinderwens.nl
of bel  06 134 477 46

Hoe vruchtbaar ben je?

Doe de gratis quiz en leer hoe je je gezondheid en vruchtbaarheid kan vergroten zodat je sneller zwanger wordt
en je je goed voelt terwijl je bezig bent je kinderwens in vervulling te laten gaan.

Natuurlijk & Gezond
zwanger worden

 

Annerieke Cooiman Laar
Email: info@centrumvoorkinderwens.nl
Mobiel:
06-13447746
Fertiliteit
Orthomoleculaire therapie
Acupuncturist

📷 Fotografie: Marit De La Vera

Nieuwste Podcast

 

Hoe vruchtbaar ben jij?

 

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!