fbpx

Referenties

Lees ervaringen, reviews & succesverhalen van vrouwen ‘uit de praktijk’.

Begin 2019 besloten mijn man en ik nog één allerlaatste IVF te doen in een poging ons gezin compleet te maken. In 2018 had ik vijf IVF behandelingen ondergaan, die bij elkaar maar drie embryo’s hadden opgeleverd, dat gaat je niet in de koude kleren zitten, dus ik wilde graag even een reset. Een reset om uitgerust, met vertrouwen en bovendien gezond dat laatste IVF traject aan te kunnen. Annerieke kende ik nog van de eerdere pogingen zwanger te worden, toen heeft ze me met acupunctuur helpen voorbereiden op de behandelingen. Ik ben daarna in 2016 moeder geworden van een prachtige dochter.
Nu bood Annerieke me de online cursus ‘vergroot je vruchtbaarheid in 8 weken aan’ en beloofde me dat ik met wat ik zou leren in de cursus met vertrouwen de behandeling in zou gaan. En bovendien kon werken aan mijn gezondheid, dat mijn vruchtbaarheid zou helpen versterken.
Ik heb de online cursus gevolgd en mijn ervaringen zijn erg positief. In 8 weken tijd heb ik veel meer kennis gekregen over mijn lijf en de effecten van voedsel en supplementen op je spijsvertering en algehele gezondheid.
Het fijnst vond ik de modules over acupressuur (module 5) en over je mindset (module 8).
Ik zou deze cursus iedereen aanraden die tijd wil nemen om te leren hoe je je gezondheid en daarmee je vruchtbaarheid kan verbeteren en die hulp wil bij de voorbereiding op en het ondergaan van een vruchtbaarheidsbehandeling. Het is erg prettig je onzekerheden te kunnen delen met Annerieke of met andere dames die de cursus volgen. Over een maand begint voor ons de laatste poging, ik ga er positief in!

Vervolg

Ik heb leuk nieuws: zondag had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wat een verrassing!
Natuurlijk moeten we nog rekening houden met tegenslag, maar het is echt geweldig dat we in ieder geval op dit punt zijn gekomen.
Mijn gevoel zegt dat dat alles te maken heeft met mijn nieuwe dieet. Nu volhouden dus!
We zijn echt super blij, na de echo en de nipt kan de kurk hopelijk echt van de fles! (Voor mijn man dan).

Koosje

Ik heb Annerieke leren kennen als een zeer betrokken persoon. Ze heeft kennis van zaken, is respectvol en heeft aandacht voor het individu. Dit alles geeft de behandelingen een prettige lading en maakt Annerieke een betrouwbare professional. Mijn klachten: ernstige hoofdpijnen en een onregelmatige menstruatiecyclus na een lange periode van anticonceptiegebruik. De hoofdpijn belemmerde mij aanzienlijk in mijn dagelijks leven. Over mijn onregelmatige cyclus maakte ik mij zorgen in verband met een kinderwens. Annerieke heeft, onder andere door het toepassen van acupunctuur, ondersteuning van kruiden en onderzoek naar / aandacht voor voeding geholpen met het terugbrengen van een gezonde balans: de frequentie van mijn hoofdpijn is met zeker 90% afgenomen, ik zit beter in mijn vel, mijn cyclus is regelmatiger, ik heb m’e’er vertrouwen in mijn lijf en dat het wel goed gaat komen met zwanger worden!

(P.S. Inmiddels is Maartje al een paar maanden zwanger)

Maartje J.

Na een pittige periode van een bbz en een miskraam had ik behoefte aan een luisterend oor en advies over hoe ik mijn lichaam gezond kon krijgen zodat ik weer zwanger zou raken. Ik merkte namelijk aan mijzelf dat ik niet lekker in mijn vel zat en vaak last had van mijn hormonen. Ik heb dit gemerkt doordat ik last had van stemmingswisselingen, weinig energie had en doordat ik bepaalde emoties voelde die ik niet altijd kon plaatsen. Daarnaast was bij mij de diagnose PCOS geconstateerd. Doordat ik mijn gezondheid heel belangrijk vind en ik goede verhalen had gelezen over natuurgeneeskunde ben ik bij Annerieke terecht gekomen. De website van Annerieke sprak mij erg aan en ook het feit dat ze zich richt op vrouwen met een zwangerschapswens.
Vanaf het eerste moment bij Annerieke voelde ik mij veilig, vertrouwd en gehoord. Mijn emoties mochten er zijn en ze gaf mij steun en advies. Belangrijk uitgangspunt bij Annerieke is dat zij 100% achter je staat, welk pad of welke paden je ook wil bewandelen. Ze zal altijd respect hebben voor jouw gevoel en beslissing. Na de constatering van PCOS had ik van het ziekenhuis hormoontabletten gekregen en daarnaast gebruikte ik supplementen van Annerieke. De druppeltjes van Annerieke werkte goed en ik merkte verschil, maar de hormonen die ik van het ziekenhuis had gekregen werkte averechts op mijn herstel en daar was ik dan ook na 4 maanden mee gestopt. Mijn man en ik hadden besloten om naar een kliniek te gaan en toen zijn we het medisch traject verder ingerold. Naast IUI gebruikte ik ook supplementen van Annerieke. We mochten en konden gewoon 2 paden bewandelen. Diep in mijn hart en daar heb ik ook meerdere malen met Annerieke over gesproken voelde ik dat mijn man en ik het medische traject niet nodig hadden. Zij had dat vertrouwen ook.
Na de 4e keer IUI, had ik geen hormonen gebruikt om een eisprong te krijgen. Ik zou op vakantie gaan en ik vond het niet handig om ’s avonds hormonen te spuiten. Tijdens een echo in de kliniek werd mij verteld dat de follikel uit zichzelf was gegroeid en dat mijn eierstokken er rustig uitzagen. Voor de 5e behandeling had ik ook eerst een echo gehad. De arts wist mij te vertellen dat ze geen tekenen meer zag van PCOS!!! Wat een goed teken. Een paar dagen later hadden mijn man en ik de afspraak staan voor IUI 5. Voor de zekerheid had ik een ovulatietest gebruikt en ja hoor mijn eisprong was een dag eerder. Mijn man en ik besloten om de maand te laten voor wat het was en het op de natuurlijke manier te proberen. En op dat moment voelde ik mijn eigen vertrouwen, het vertrouwen van mijn man, maar zeker ook het vertrouwen van Annerieke. Want ze heeft altijd gezegd ‘ het komt goed’. En ja hoor, nu ben ik 6 weken zwanger en via de natuurlijke weg!
Afgelopen maandag bij Annerieke geweest om het nieuws te vertellen en ze had gelijk advies over goede kruiden die de zwangerschap ondersteunen.
Ik ben heel blij dat mijn intuïtie heeft gezegd dat ik het ook moest zoeken in de natuurgeneeskunde en dat ik daardoor Annerieke heb leren kennen. Ik ben haar heel dankbaar.
Sanne H.

Wij hebben al een ruime tijd een kinderwens.

Na een aantal mislukte IUI en een IVF poging besloot ik ondersteuning te zoeken bij Annerieke. Ondersteuning om mijn lijf zo relaxed mogelijk te krijgen onder invloed van alle hormonen. Daarnaast had ik al tijden last van mijn darmen. Ook daar lag een hulpvraag.

De aanpak van Annerieke vind ik bijzonder prettig. Ik ervaar haar als iemand die echt luistert en kijkt wat er nodig is. Waarbij je altijd de ruimte krijgt om te zeggen of je mee wilt gaan in het voorgestelde plan of liever niet.
Bij mij was dat uiteindelijk een combinatie van acupunctuur, kruiden en een test op voedselintolerantie. Nav de uitslag van de test heb ik zelf aanpassingen in mijn dieet gebracht waarna mijn darmen tot rust zijn gekomen. Ook gaf Annerieke mij adviezen over voeding mbt het versterken van een aantal organen.

De acupunctuur en de kruiden hebben mij ondersteund bij de volgende IVF poging die daadwerkelijk minder zwaar viel. Zowel fysiek als geestelijk. Helaas zijn we nog niet zwanger.

Het begrip en de steun die Annerieke daarvoor toont zijn echt bijzonder. Dat is veel waard tijdens een traject als dit. Met een professionele houding is ze echt betrokken en denkt ze weer mee wat nu nog mogelijk is.

Een standaard pakket geeft ze niet, ze luistert, kijkt wat nodig is en wat bij mij past. Dat helpt mij bij het accepteren van de moeilijke situatie waar we ons in bevinden en mijn lijf verder weer tot rust te krijgen. En wie weet..

Marlin K.

Annerieke heeft me heel fijn geholpen. Ze luistert heel goed en stelt naar aanleiding daarvan een goed plan samen. Ze heeft me geholpen mijn lichaam weer in balans te brengen. Nadat ik te horen had gekregen dat zwanger worden met PCOS voor mij lastiger zou worden, ben ik blij dat ik naar Annerieke ben toe gegaan. Een maand geleden is mijn gezonde zoon geboren!

C.K.

Ik kan mij voorstellen dat veel vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen twijfelen over het op een natuurlijke manier kunnen herstellen van hun vruchtbaarheid om zwanger te worden. Ik was immers een van die vrouwen… en nu ben ik natuurlijk zwanger van mijn eerste kindje en fysiek en mentaal op een goede plek. Ik hoop dat jullie blijven geloven in jezelf, in je fysieke en mentale kracht. En je hoeft dit niet alleen te doen. De begeleiding van Annerieke en haar programma ´vergroot je vruchtbaarheid in 3 maanden´ en haar begeleiding was mijn grote steun in dit traject.

Ruim twee jaar geleden besloten mijn man en ik dat wij ons kinderwens in vervulling wilden laten gaan dus stopte ik met de pil. Een uitblijvende menstruatiecyclus leidde tot de diagnose pcos en de start van een vruchtbaarheidsbehandeling bij de gynaecoloog. Het eerste jaar heb ik als een achtbaan ervaren door een uitblijvende zwangerschap, vertraging in de behandeling en een verstoorde hormoonhuishouding. Ik had al wel verhalen gehoord van vrouwen met pcos die natuurlijk zwanger zijn geraakt wat leidde tot twijfels over het voortzetten van de  vruchtbaarheidsbehandeling. In het tweede jaar heb ik besloten te stoppen met de behandeling en het toch op een natuurlijke manier te proberen hoe eng die stap ook was. Uiteindelijk vond ik ook het programma van Annerieke. Haar programma heeft mij in een paar maanden gebracht tot een herstelde menstruatiecyclus, geen hormonale klachten, een zwangerschap en mij fysiek en mentaal op mijn best voelen. Ondanks dat ik later zwanger ben geworden dan gehoopt ben ik ontzettend dankbaar dat ik vóór de zwangerschap haar programma heb kunnen volgen. Ik heb geleerd hoe ik de beste versie van mezelf kan zijn en dit neem ik mee voor de rest van mijn leven (als moeder). Daarnaast voelde ik mij gesteund en gehoord door de begeleiding die Annerieke aanbiedt gedurende het programma. Voor vrouwen die mijn verhaal herkennen, geloof in jezelf en weet dat er hulp en steun is. En natuurlijk zal het niet altijd makkelijk zijn, maar Annerieke focust zich ook op de mentale kant die je hier doorheen kan helpen.

R.D.

Ik kwam bij Annerieke terecht omdat ik op zoek was naar een vrouwelijke acupuncturist die ook wat af wist van kinderwens.
Na 3 vroege miskramen wilde ik ondersteuning bij dit proces, zowel geestelijk als lichamelijk. Samen hebben we een plan bedacht waarbij Annerieke telkens mogelijkheden met me besprak. Ik mocht zelf beslissingen maken wat het beste bij me paste. Ik vond dit erg prettig.
Na wat testen, kruiden en acupunctuur bleek ik snel weer zwanger en deze keer bleef het vruchtje zitten. Annerieke heeft me de eerste weken begeleidt met acupunctuur. Inmiddels ben ik bijna 29 weken zwanger en ga met regelmaat bij Annerieke langs voor ondersteuning bij deze zwangerschap. De laatste weken is mijn wens dat Annerieke mij wekelijks begeleidt om zo ontspannen de bevalling in te gaan.
Ik vind Annerieke een toegankelijke, kundige, transparante vrouw waar ik steun en warmte bij ervaar in mijn proces naar het wonder van een baby!
Meggie, 32 jaar

Ik had klachten waar ik eigenlijk te lang mee ben blijven rondlopen, in de hoop dat het vanzelf wel over zou gaan. Ik had last van haaruitval, acne, een onregelmatige cyclus, onvruchtbaarheid en vaak darmklachten. Ik zocht naar informatie op het internet en ik kwam er achter dat deze klachten ook op een natuurlijke manier over kunnen gaan. Ik had hier wel hulp bij nodig en zo kwam ik bij Annerieke terecht. Ook besloot ik om in het ziekenhuis een echo te laten maken, hieruit bleek dat ik PCOS heb. In het ziekenhuis adviseerde ze mij om Clomid te gaan gebruiken om zwanger te worden. Ik had ook al een afspraak bij Annerieke staan en ik wilde het eerst op de natuurlijke manier proberen. Omdat ik erg lang de pil had geslikt en wist ik dat mijn lichaam niet goed reageert op dat soort hormonen. In de periode dat ik bij Annerieke kwam, heb ik onwijs veel over mijn lichaam geleerd. De online cursus die ik bij haar heb gevolgd heeft hier een hele grote bijdrage aan geleverd. Toen ik klaar was met de cursus dacht ik: dit is informatie die iedere jonge vrouw zou moeten weten! Ik weet nu veel beter wat mijn lichaam mij verteld en hoe ik daarnaar moet luisteren. Het kost geduld en tijd, maar met de testen die ik heb gedaan en de supplementen die ik heb gebruikt (en nog steeds), zijn mijn klachten zo goed als over. M’n haar is weer vol, m’n acne is weg, m’n cyclus is bijna altijd regelmatig en m’n darmen werken nu prima. Ik heb er vertrouwen in dat ik in de toekomst ook een gezond kind mag krijgen zodra mijn lichaam daar klaar voor is.

Kelly

Ik kwam bij Annerieke omdat ik graag op een natuurlijke manier zwanger wilde worden en me daar zo goed mogelijk op voor wilde bereiden. Mijn cyclus was niet helemaal regelmatig en ik had ook wat bijkomende klachten. Voor de menstruatie was ik voor mijn partner niet te genieten en tijdens de menstruatie heel erg moe. Annerieke heeft dit in balans gebracht en na een goede zwangerschap heb ik inmiddels een dochter van 2 jaar en ben ik me op het moment aan het voorbereiden voor mijn tweede kindje. Hiervoor ga ik weer naar Annerieke. Ik vind haar steun prettig en het helpt me enorm!
Charlotte K.

Vanuit de behoefte om aan mijn energiebalans te werken icm onze zwangerschapswens ben ik terecht gekomen bij Annerieke. Ik wilde zoveel als mogelijk kijken naar de bron van mogelijke blokkades, in plaats van de symptomen aan te pakken via medicatie.

Annerieke heeft mij op een prettige en rustige manier hierbij geholpen. Door middels een uitgebreide intake de bron van de klachten te onderzoeken en vervolgens heldere uitleg te geven over wat natuurgeneeskunde hierin kan betekenen zijn we aan de slag gegaan. Ook de verwachtingen waren hierbij duidelijk.

Verder wordt gekeken naar een behandelmethode waar je jezelf prettig bij voelt. We hebben gekozen voor een behandeling via acupunctuur in combinatie met een kruidensupplement. Na verloop van tijd was duidelijk de vooruitgang te merken.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zit ik lekker in mijn vel. De klachten die ik had zijn sterk verminderd. Mooie bijkomstigheid is dat wij komend jaar een kindje verwachten.

Ik zou in de toekomst, wanneer er aanleiding voor is, zeker weer gebruik maken van de mogelijkheden die natuurgeneeskunde biedt en Annerieke hiervoor benaderen.

Marieke B.

Mijn vriend en ik waren een aantal jaar bij elkaar toen we beiden merkte dat we graag kinderen wilde. Na bijna een jaar proberen zijn we toch maar eens naar de huisarts gegaan. Na een zaadonderzoek bleek er helaas bijna geen levend zaad te zijn en werden we verder doorverwezen naar het voortplantingscentrum van het Erasmus Medisch Centrum. Mijn vriend heeft toen 9 maanden medicatie geslikt (testosteron en tamoxifen). Ondertussen zochten we ook begeleiding op een ander vlak want we vonden het best lastig om met de nog onvervulde kinderwens om te gaan. De vraag of er ooit een kindje zou komen bracht voor ons veel onzekerheid en spanning met zich mee. Om hiermee om te gaan zocht ik hulp bij Annerieke en bij een psycholoog die ons aangeboden werd vanuit het ziekenhuis. Op een gegeven moment kwamen we in het ziekenhuis in aanmerking voor een ivf-icsi traject en dat betekende dat niet alleen mijn vriend maar ook ik een medische behandeling zou ondergaan. Als ondersteuning hierbij heb ik toen bij Annerieke acupunctuur behandelingen gedaan.

Annerieke heeft veel voor ons betekend door haar rustige, luisterende houding. De acupunctuur was een fijne ondersteuning voor de ivf-icsi behandeling. Ik had dan echt even tijd voor mezelf en kon me helemaal richten op de vervulling van de kinderwens. Na de behandeling kon ik er dan weer meer ontspannen mee omgaan.

Na een traject van ongeveer drie jaar werd ik zwanger van de ivf-icsi behandeling. Wat een geweldig nieuws! In mijn beleving hebben de acupunctuur, de kruiden en oefeningen van Annerieke daar zeker aan bijgedragen, je weet dat natuurlijk nooit zeker maar voor mij voelt dat zeker zo. In november 2015 werd onze prachtige dochter geboren: wat een groot geluk. Voor een tweede kindje zijn we nu ook weer in het ziekenhuis en geeft Annerieke ondersteuning.

Esther van D.

Nieuwste Blog

Zwanger worden na je 40e: voor veel vrouwen een droom om te verwezenlijken

Zwanger worden na je 40e: voor veel vrouwen een droom om te verwezenlijken Het moederschap is een prachtige reis die veel vrouwen koesteren....

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!