fbpx
Toen ik laatst kennismaakte met mijn coach Femke, vroeg zij mij terecht: waarom doe je wat je doet? Ik ging vertellen en merkte dat er eigenlijk een heleboel dingen in mijn leven zijn geweest die ertoe bijgedragen hebben waarom ik doe wat ik nu doe.
Dat wist ik natuurlijk wel, maar het helpt soms om het uit te spreken om het weer helemaal helder te hebben.

En toen realiseerde ik me dat ik dat jou nog nooit verteld heb. En dat het waarschijnlijk wel heel fijn voor jou is om dat te weten, want als jij met mij wil gaan samenwerken dan kom jij met een kwetsbare en intieme vraag: hulp bij het in vervulling gaan van je kinderwens.
Wel zo fijn als je dan weet wie ik ben, zodat je kan bepalen of ik degene ben die je daarbij zou kunnen helpen.

Mijn jeugd

Ik groeide op in een groot gezin met 9 kinderen. Nee, ik woonde niet in de Biblebelt, maar gewoon in een dorpje vlak bij Rotterdam. Ik was de tweede en oudste dochter en na mij werden dus nog 7 kinderen geboren. Op die manier maakte ik, onbewust toen ik nog jonger was en later steeds bewuster, het magische proces van de zwangerschap, het verwachten en de eerste weken met nieuw leven in huis mee. Die kraamweken zijn heel bijzonder. Er hangt dan een sfeer in huis die met niets te vergelijken is…. Er is dan zoveel liefde. Door dat zo vaak mee te maken, voel ik me heel verbonden met deze fase in het leven.

Studiekeuze

Op de middelbare school moest ik op een gegeven moment een profielkeuze maken. Welke vakken ik ging volgen. Ik had toen voor natuur- en scheikunde moeten kiezen, omdat ik eigenlijk al bijna zeker wist dat ik geneeskunde wilde gaan studeren. Door verkeerd advies waar ik kennelijk te veel naar luisterde op dat moment deed ik dat niet. Toen ik mijn diploma op zak had, besloot ik daardoor alsnog natuur- en scheikunde te gaan halen, omdat ik inmiddels zeker wist dat ik geneeskunde wilde studeren. Helaas werd ik uit gelood en omdat ik al een jaar gereisd had, wilde ik wel beginnen met studeren.
Ik had altijd al interesse in de natuurgeneeskunde en dingen vanuit de oorzaak oplossen en daardoor besloot ik met de opleiding CAM (complementary alternative medicine) te beginnen. En wat bleek? Ik zat helemaal op mijn plek en hoewel ik er toen onwijs van baalde, kan ik achteraf alleen maar dankbaar zijn dat ik werd uitgeloot. Dat maakte dat ik niet meer mee gelood heb en besloot deze opleiding af te maken. Ik kan me nu baseren op eeuwen oude en nieuwe kennis, waar ik als een soort detective zoek naar de oorzaak van je vruchtbaarheidsproblemen. Je lichaam geeft je signalen en daar kan je heel vaak het antwoord vinden. Je lichaam wil zwanger zijn in de vruchtbare jaren van je leven. Soms moet je het net even geven wat het nodig heeft en de balans herstellen. Daarbij mag je kijken naar je totale gezondheid, want vruchtbaarheid is een verlengde van je gezondheid. Dat zou ik erg gemist hebben als ik als gynaecoloog in het ziekenhuis had gewerkt.

Doctor, doctor, come!

Voor ik ging studeren, heb ik een jaar door Azie gereisd. Vrijwilligerswerk gedaan in Nepal en uiteindelijk ook in Indonesie beland. Toen ik daar op een warme dag van het ene naar het andere eiland voer, zocht ik schaduw bij de stuurhut. De kapitein sprak gebrekkig Engels, maar knoopte toch een praatje aan. Met handen en voeten kwamen we een heel eind. Wat ik deed in Nederland vroeg hij: ik wil geneeskunde studeren als ik thuiskom was mijn antwoord.
Niet lang daarna kwam hij ineens aangerend: docter, docter, come! Paniek en hij was alweer weg…. Tijd om uit te leggen dat ik helemaal geen dokter ben, was er niet. Ik ging achter hem aan en daar was een hoogzwangere vrouw die op het punt stond te bevallen. Ik was in hun ogen de dokter…. Gelukkig ging de bevalling heel voorspoedig. Met mijn EHBO set heb ik de navelstreng afgebonden en doorgeknipt. Pas later die dag drong tot me door wat er eigenlijk gebeurd was… wat was dat bijzonder! En wat is het een bijzondere fase in het leven, waarvan ik me realiseerde dat ik meer wilde weten.

Preventief werken

In mijn praktijk zag ik vervolgens regelmatig jonge kindjes/baby’s die al erg last hadden van darmkrampjes, voeding niet goed verteerde, slecht sliepen, enz. Als ik dan met moeder ging kijken hoe haar darmgezondheid voor de zwangerschap was, dan moest ik zo vaak denken: had ik je maar voor de zwangerschap kunnen behandelen!
Een baby’tje heeft namelijk schone en zuurstofrijke darmen tijdens de zwangerschap. In het geboortekanaal doet het dan zijn eerste hap bacterien op en die hebben een belangrijke functie: ze moeten de darmpjes van de baby zuurstofarm maken, zodat daarna de bacterien kunnen gedijen die niet van een zuurstofrijk milieu houden. Als deze stap niet goed gaat, kan je kindje last krijgen van z’n darmpjes en bijvoorbeeld ook allergien. De gezondheid van moeder voor en tijdens de zwangerschap is dus heel belangrijk. Van vader trouwens ook hoor! Ook hierdoor verschoof mijn aandacht weer naar de fase voor het zwanger worden.
 

Mijn eigen kinderwens

Inmiddels wilde we ook invulling gaan geven aan onze eigen kinderwens, dus verdiepte ik me nog meer in de gezonde menstruatiecyclus, optimale voeding, welke supplementen wel/niet, darmgezondheid en de signalen die mijn lichaam me gaf.
Ik heb het geluk moeder te mogen worden van 4 mooie kinderen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

En ik word ook heel dankbaar als ik een geboortekaartje in de brievenbus krijg van een moeder en vader die ik heb mogen helpen bij het in vervulling gaan van hun kinderwens. Dan doet mijn hart een vreugdesprong!

Als je denkt dat ik je kan helpen, neem dan zeker contact met mij op.

Lieve groet,
Annerieke

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!