fbpx

Afstand tot elkaar moeten bewaren, thuis werken, zo min mogelijk op pad is onze nieuwe werkelijkheid geworden. Best een uitdaging voor heel wat mensen. Maar als je nu tijdens het coronavirus graag zwanger wil worden, kom je waarschijnlijk ook nog hele andere problemen tegen…..

Minder toegang tot de zorg, behandelingen uitgesteld of verplaatst. Nu geen IVF, IUI’s….
Elke maand is er weer een, zeker als je al langer bezig bent of als je het tikken van de klok zo voelt door je leeftijd. En we weten nog niet precies hoe lang het allemaal gaat duren. Heel frustrerend als je zo verlangd naar dat kindje in je armen.

Als je graag zwanger wil worden, hoef je nu niet niets te doen en af te wachten. Je kan deze tijd goed gebruiken om jezelf gezonder en vruchtbaarder te maken.
Hier zijn 6 tips die je zou kunnen doen om je vruchtbaarheid op een natuurlijke manier te vergroten terwijl je thuis zit….

1. Voeding doet er toe

Voeding speelt een belangrijke rol bij het natuurlijk verbeteren van je vruchtbaarheid.
Je neemt het iedere dag tot je en de voedingsstoffen die je daar uit haalt, gaan alle cellen in je lijf voeden. Ook je eicellen en zaadcellen.
Zorg dus voor een optimaal voedingspatroon voor je vruchtbaarheid: veel groenten, goede kwaliteit eiwitten, gezonde vetten bij elke maaltijd, bessen, gezonde koolhydraten met mate, huisgemaakte bouillon.

2. Reset je vruchtbaarheid

Veel vrouwen hebben jarenlang anticonceptie gebruikt. Dat kan de hormoonhuishouding behoorlijk ontregeld hebben. En niet alleen je hormonen en cyclus, ook je lever heeft daardoor harder moeten werken. En juist de lever is zo’n belangrijk orgaan voor reiniging, energie, stabiele hormonen en een regelmatige menstruatiecyclus. Overweeg een leverdetox op een milde manier.
Als je daar meer over wil weten, lees dan hier verder: https://www.centrumvoorkinderwens.nl/leverreiniging

3. Verbeter je leefstijl

Hoewel je leven er nu op dit moment even heel anders uitziet dan normaal, blijven een aantal dingen belangrijk.

  • Slaap: zorg voor voldoende en goede kwaliteit slaap. Ook dit heeft grote invloed op stabiele hormonen en goede eicelkwaliteit. Heb je moeite met slapen? Vind dan uit waardoor dat komt, zodat je dat kan verbeteren. Denk aan te veel stress, verkeerde voeding (ja, ook daar kan je slechter door slapen), te lang doorgaan in de avond met dingen die je wakker houden….
  • Blijf bewegen! Doordat we nu niet op pad hoeven om naar ons werk te gaan, moeten we een andere manier vinden om toch aan onze beweging te komen. Gelukkig worden er veel leuke dingen aangeboden. Kijk wat bij je past.

4. Supplementen

  • Vitamine D: is eigenlijk voor iedereen goed om (met periodes) extra te gebruiken. Uit onderzoek blijkt lage vitamine D waarde ook invloed te hebben op vruchtbaarheid.
  • Daarnaast vraagt een verder supplementen advies om een persoonlijk vruchtbaarheidsplan. Zomaar die zwangerschapsmulti nemen is niet altijd de beste keuze. Kijk eerst of je tekorten hebt, of je spijsvertering in staat is de vitamines op te nemen, of je een gerichter supplement nodig hebt op basis van je klachten.

Het zou zomaar kunnen dat je hier wat professionele hulp bij kan gebruiken. Kan je hier hulp bij gebruiken? Lees dan punt 5

5. Zoek hulp

In aansluiting op bovenstaand punt kan het zomaar een goed idee zijn om nu juist hulp te vragen bij je kinderwens. Wat is de oorzaak van je vruchtbaarheidsproblemen? Je lijf wil zwanger zijn in de vruchtbare jaren van je leven, maar heeft soms net wat hulp nodig.

Als je kinderwens nog niet in vervulling is gegaan, dan heeft dat invloed op alles, ook hoe je je voelt. Je hoeft het niet alleen te doen. Sterker, uit onderzoek blijken vrouwen die hulp zoeken, gemiddeld sneller zwanger dan vrouwen die het allemaal alleen proberen te doen.Als je denkt dat ik je zou kunnen helpen bij het in vervulling gaan van je kinderwens, dan ben je van harte welkom. Ik help je graag! Ook in deze tijd kunnen we elkaar spreken via een online consult.

6. Houd goede moed

Focus je op wat je wel kan doen om je vruchtbaarheid te vergroten: goede voeding, supplementen, bewegen, slaap, ontspannen…. Maak een goed plan voor je gezondheid en vruchtbaarheid. Zorg er juist in deze tijd voor dat je lichaam er straks klaar voor is, als alles weer voorbij is. En wie weet heb je dan niet eens een traject als IVF nodig, omdat je toch ineens zwanger blijkt te zijn:)

Blijf gezond en lieve groet,
Annerieke

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!