fbpx

Ik krijg de laatste weken steeds vragen als: kan ik nu wel zwanger worden tijdens het coronavirus? Of kan ik beter wachten tot het voorbij is?

Ik snap deze vraag wel.

De wereld staat op z’n kop en dat coronavirus hangt als een donkere wolk boven ons. Het is tegelijk groot, maar ook ongrijpbaar. De druk op de zorg is enorm. Kan ik uberhaupt wel terecht voor een echo? Wat gaat er gebeuren?

Misschien is het goed om te beginnen met het feit dat er geen gegevens bekend zijn dat je beter niet zwanger kan worden op dit moment. Het is ook niet zo dat als je zwanger zou worden, je het virus door kan geven aan je kindje. Wat dat betreft dus geen belemmeringen.

Of je wel of niet kan proberen zwanger te worden in deze tijd is denk ik heel individueel. Als je je veel zorgen maakt en je ervaart stress doordat alles anders is en je niet precies weet waar je aan toe bent, dan kan je misschien beter wachten.

Maar wachten betekent niet dat je niets kan doen! Je kan deze tijd heel goed gebruiken om zo gezond en vruchtbaar mogelijk te worden, zodat als je je er straks weer comfortabel bij voelt, die zwangerschap ook dichterbij is.

Heb je altijd al klachten waarvan je weet dat ze eigenlijk aandacht verdienen, ga dan nu kijken wat je er aan kan doen. Je vruchtbaarheid is immers een verlengde van je gezondheid. Jezelf nu gezonder maken heeft invloed op je vruchtbaarheid.

Misschien heb je, net als veel Nederlanders, nu wel meer tijd dan anders omdat je niet kan werken. 

Besteed deze tijd van bezinning aan de belangrijke dingen in je leven. Ook voor jezelf.

Op mijn instagram account deel ik acupressuurpunten die je immuunsysteem stimuleren, je gezondheid ondersteunen en je mind kalmeren mocht je last hebben van angsten. Ook verlichten ze klachten als hoesten, benauwdheid, ed…. mocht je het virus te pakken hebben.

Nu vraag je je misschien af, wat is acupressuur. Dat klinkt als Acupunctuur. Nou dat is het eigenlijk ook, maar dan zonder naaldjes. Je kan het gewoon zelf thuis doen! Volg me daarom op instagram zodat je de tofste tips over acupressuur niet mist! Mocht je me al volgen en heb je het gemist neem dan gauw een kijkje op mijn pagina.

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!