fbpx

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar misschien herken je je hier wel in: er was een moment dat je voelde dat je toe was aan de volgende fase in je leven: je wil graag moeder worden. Je stopt met anticonceptie en een verwachtingsvolle periode begint. Als je dan keer na keer teleurgesteld wordt met weer een menstruatie en dus niet zwanger, dan begint de onzekerheid….. is er iets mis met mij? Doe ik iets niet goed? Waarom zij wel en ik niet?

Overigens is het heel normaal als het even duurt voor je zwanger wordt. Gemiddeld duurt het 3 maanden en dat hangt natuurlijk ook weer van verschillende factoren af. Als je bijvoorbeeld een lange tijd de anticonceptiepil gebruikt hebt, dan kan het even duren voor je menstruatiecyclus en hormonen in balans zijn. Essentieel voor zwangerschapssucces.

Ik schreef er al eerder een blog over: hoe lang zou het mogen duren voordat ik zwanger word

Als je deze blog leest en je hebt voornemens te stoppen met de pil of bent net gestopt, dan zou ik zeker ook doorlezen, want juist voorbereiden voor een gezonde zwangerschap is een goed idee. Je kan zelf heel veel en jouw gezondheid op het moment van conceptie is bepalend voor de gezondheid van je kindje. Mooier cadeau kan je hem of haar niet geven toch?

Tegelijk heb je waarschijnlijk geen idee wat je kan doen om je vruchtbaarheid te vergroten. Een zoektocht begint. Je struint het internet af en hoort adviezen van anderen aan. Je probeert eens wat uit, omdat het bij een vriendin goed heeft geholpen, maar eigenlijk heb je geen idee.

De onzekerheid neemt toe en als je echt al langer bezig bent, begin je de hoop te verliezen.

Als je eenmaal een kinderwens hebt, dan hoop je dat die zo natuurlijk mogelijk in vervulling zal gaan. Toch?! Geen stressvolle trajecten, met hormonen die ook weer van alles van je lichaam vragen…. Maar hoe dan wel? 

 

Leer de signalen die je lichaam je geeft herkennen en begrijpen

 

Als ik met vrouwen in gesprek ga over hun kinderwens en vruchtbaarheid, dan zijn er vaak een heleboel symptomen die we voor lief nemen. Daar heb ik al heel lang last van hoor ik dan. Of er zijn allerlei mythes rondom de menstruatiecyclus van klachten die er nou eenmaal bij zouden horen. Denk aan hoofdpijn, stemmingswisselingen, opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten….. Maar niets is minder waar.

Je vruchtbaarheid is een verlengde van je totale gezondheid. Jezelf nu gezonder maken, heeft invloed op je vruchtbaarheid. Als jij bijvoorbeeld last hebt van je spijsvertering, dan  vraagt dat veel energie. Dat blijft dan niet over voor je vruchtbaarheid. Je lichaam prioriteert.

Je lichaam wil zwanger zijn in de vruchtbare jaren van je leven, maar soms moet je het dan net even helpen door het te geven wat het nodig heeft.

In plaats van afwachten en hopen dat die zwangerschap zal komen, ben ik groot voorstander van een persoonlijk vruchtbaarheidsplan, zodat jij zo gezond mogelijk aan je zwangerschap begint. Voor jou, voor je kindje, voor het gezin dat jullie gaan vormen. Niet zomaar dit en dat proberen, maar echt vanuit de oorzaak van jouw gezondheids- en vruchtbaarheidsproblemen. Dan weet je waar je mee bezig bent, wat je te doen hebt en als je de verbeteringen opmerkt weet je ook dat je op de goede weg bent.

Ik zou je willen uitnodigen een leeg vel papier en pen te pakken, in te tunen op jezelf en alle symptomen die je ervaart eens op te schrijven.

Als je meer handvatten nodig hebt, download dan het persoonlijk vruchtbaarheidswiel. Daarmee kan je 12 gebieden langslopen om te zien of die bij jou aandacht nodig zouden hebben om je vruchtbaarheid te vergroten, zodat je zwangerschap dichterbij komt.

 

Ga niet aan de signalen voorbij die je lichaam je geeft, want daar ligt heel vaak het antwoord.

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!