fbpx

Begin het nieuwe jaar met goede energie, een beter plan en de juiste mindset om gezond zwanger te worden

Het is 2023, een nieuw jaar om met goede energie en de juiste mindset je wensen uit te laten komen. Ik hoop dat 2023 voor jou het jaar mag zijn dat jij zwanger wordt. Om te starten helpt het als je het jaar begint met de juiste intenties. Met een beter plan en de juiste mindset kom je steeds dichter bij een gezonde zwangerschap. Ben jij het jaar al goed begonnen? In dit blog deel ik 3 tips om zwanger te worden in 2023. 

 

Tip 1 Een boodschap geven en ontvangen met de juiste mindset

De manier waarop iets tegen je gezegd wordt kan veel met je doen. Misschien heb je al een paar keer gehoord dat een zwangerschap voor jou niet gaat gebeuren. Dat je IVF nodig hebt of dat een donoreicel de enige manier voor jou is om zwanger te worden. Als je dit hoort wat zeg jij dan tegen jezelf daarover? 

In sommige trajecten of fases kunnen boodschappen hard aankomen. Ik heb niets tegen welk traject dan ook, maar het gaat mij om de manier waarop we erover spreken en de woorden die we daarvoor kiezen. Ook al wil je soms dezelfde boodschap vertellen of moet je dezelfde boodschap horen omdat het zo is, dan nog kan je daar verschillende manieren voor kiezen.

Als je een negatieve boodschap ontvangt probeer jezelf dan te beschermen en de negativiteit buiten je te laten. Je hebt niets aan al die berichten die je naar beneden halen en onzekerder maken in plaats van je vooruit helpen. Bedenk wat je tegen jezelf zegt en als dat negatief is: begin dan nu met het herprogrammeren van je hersenen. Denk positief en denk aan wat je wil bereiken.

Geef antwoord op de vraag ‘Kan ik mezelf zwanger voor me zien?’
Als je hier volmondig ‘Ja!’ op kan antwoorden dan doe je het heel goed! Zorg dat dit zo blijft en dat doe je door kennis en eigen regie over je traject te bewaren.

Voel je hier een ‘nee’, ga dan na waardoor dat komt en kijk wat jij nodig hebt om hier weer een ‘ja’ te voelen. Soms helpt het om te schrijven, zodat je de negatieve gedachten helder krijgt en weg kan doen. Zoek positieve affirmaties die je helpen weer te geloven in je zwangerschap en je mogelijkheid om zwanger te worden en zeg dit iedere dag tegen jezelf.  

Ik heb in de afgelopen jaren echt gezien dat er hele mooie dingen kunnen gebeuren. Ook als dat niet verwacht werd. Als jij te horen hebt gekregen dat het niet zal gebeuren of dat jij het niet kan, dan kan ik je vertellen dat je het wel kan en ik wil dat je daarmee begint. Zo hou jij het geloof om je doelen te behalen, maar daarvoor moeten we ze wel eerst voor ons zien.

 

Tip 2 Zoek verder en vind nieuwe antwoorden voor een beter plan

Graag wil ik je voorstellen aan Ellen. Ellen is toe aan de volgende fase in haar leven. Ze heeft een leuke baan en een partner. Haar zus krijgt een kindje en haar vriendinnen krijgen kinderen. Ze voelt dat ze ook toe is aan deze volgende stap in haar leven.

 Ze heeft twee opties als het om zwanger worden gaat;

Optie 1:

 • De tijd gaat voorbij
 • Haar gezondheid en situatie gaat langzaam achteruit
 • Ze heeft al heel wat medicatie gebruikt (clomid, IUI, IVF)
 • Ze moet over opties nadenken die ze eigenlijk helemaal niet wil
 • Haar relatie komt onder druk te staan
 • Het neemt haar hele leven in beslag
 • Ze wordt steeds somberder

Optie 2:

 • Ze probeert het een paar maanden
 • Ze voelt dat ze zwanger kan worden, maar dat ze misschien wat hulp nodig heeft
 • Ze verbetert haar gezondheid en vraagt om hulp
 • Ze houdt haar voortgang goed bij
 • Ze weet dat het niet lang meer zal duren voor ze zwanger zal zijn

Als ik jou nu zou vragen waar jij voor zou kiezen dan kies je natuurlijk optie 2, maar in de praktijk zie ik vaker dat het gaat zoals optie 1. Dit komt doordat de oorzaak niet bekend is en er geen goede voorbereiding is. Doordat je geen hulp vraagt blijf je te lang doe-het-zelven met behulp van Google en weet je niet wat je aan het doen bent. Je grijpt alles aan wat mogelijk invloed zou kunnen hebben op een zwangerschap, maar je hebt eigenlijk geen idee wat het zou kunnen opleveren. Je neemt verschillende supplementen in, ook vitamines die je misschien helemaal niet nodig hebt of niet zou moeten nemen. 

Ik kan je vertellen dat de sleutel ligt bij een persoonlijk vruchtbaarheidsplan gebaseerd op jouw oorzaak. Neem nu actie om uit te zoeken wat de oorzaak is van je vruchtbaarheidsproblemen. Vruchtbaarheid is een verlengde van je totale gezondheid, dus je mag daarbij veel breder kijken dan alleen je hormonen en voortplantingsorganen.

Regelmatig krijg ik stellen in de praktijk waar veel te weinig onderzoek gedaan is om te begrijpen waarom het lichaam zwanger worden uitstelt. Je lichaam prioriteert. Als er andere systemen zijn die aandacht vragen, dan gaat daar eerst de energie naar toe. Jezelf nu gezonder maken heeft invloed op je vruchtbaarheid en daar helpt een goed persoonlijk vruchtbaarheidsplan vanuit de oorzaak je bij. Een plan geeft houvast en vertrouwen dat je zwangerschap heus dichterbij komt.

Zorg er ook altijd voor dat er een zaadkwaliteit onderzoek gedaan wordt. Het is belangrijk dat er ook naar de man gekeken wordt, want dat wordt vaak vergeten of pas veel later gedaan. Je moet dat nu doen, want als er een probleem is, wil je dat nu weten, omdat zaadkwaliteit verbeteren ook weer tijd kost. Vraag een kopie van de uitslag op, zodat je goed kan kijken of het echt helemaal goed is.

Zorg ervoor dat je ovuleert en een regelmatige cyclus hebt. Maak niet de aanname dat, omdat je een regelmatige cyclus hebt, je ook wel zal ovuleren. Het zou kunnen dat je ovuleert, maar het kan ook zijn dat dat eerder of later is dan je denkt en je timing kan dan verkeerd zijn. Zorg dat je je cyclus en hormonen goed in beeld hebt, zodat je een onbalans kan oplossen en een natuurlijke zwangerschap dichterbij komt. Daarmee heeft een regulier traject ook meer kans van slagen.

Tip 3 Terug naar de basis met goede energie

December is een maand waarin we de teugels vaak een beetje laten vieren. We bewegen minder en eten minder gezond. Het mooie aan het nieuwe jaar is dat je alles weer op kan pakken:

 • gezonde voeding: kijk wat daarin goed is voor jou
 • zorg dat je spijsvertering gezond is
 • zorg dat je cyclus in balans is
 • doe een korte detox. Je kunt hiermee je lichaam resetten en weer even terug naar de basis als het om gezonde voeding en het resetten van je hormonen gaat 
 • maak tijd voor jezelf: rust meer, neem tijd om te verwerken wat er op je af komt, slaap meer, mediteer, beweeg meer, haal meer adem.

Het is nu een mooi moment om te connecten met jezelf en goed te voelen hoe je ervoor staat. Als je dit nog niet deed, is het zeker een goed idee om daarmee te beginnen en te kijken waar jij je goed bij voelt.

 

Natuurlijk & Gezond
zwanger worden

 

Annerieke Cooiman Laar
Email: info@centrumvoorkinderwens.nl
Mobiel:
06-13447746
Fertiliteit
Orthomoleculaire therapie
Acupuncturist

📷 Fotografie: Marit De La Vera

Nieuwste Podcast

 

Hoe vruchtbaar ben jij?

 

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!