fbpx

Als jij een kinderwens hebt en je bent aan het zoeken naar manieren om je vruchtbaarheid te vergroten, dan heb je vast nog niet aan de lever gedacht. En toch is de lever van cruciaal belang voor een gezonde hormoonhuishouding.

Ik praat vaak over de lever in mijn praktijk. We hebben geen idee hoe belangrijk de lever is voor de balans van onze hormonen. Oftewel, als je last hebt van je hormonen, kan het zomaar zo zijn dat je lever overbelast is.

Je kan de lever ook wel vergelijken met een stofzuiger. Als de filter schoon is doet ie het super. Als de filter verstopt raakt, zuigt hij niet meer zoals voorheen.

Waarom is die lever dan zo belangrijk voor onze hormoonhuishouding?

De lever is een geweldig orgaan, dat zorgt voor het reinigen van je lichaam. Het zorgt ervoor dat je fit en gezond blijft. Maar om dat te doen, moet de lever zelf ook goed functioneren en gezond zijn.

De lever zorgt voor gezonde hormonen, gezonde bloedsuiker, reguleert vetten, spijsvertering en circulatie.

De lever reinigt het lichaam van afvalstoffen via gal, urine en ontlasting. De problemen beginnen als de afvalstoffen in de bloedbaan komen voor de lever de kans krijgt om ze af te breken. De lever wordt overbelast en functioneert minder goed.

Signalen dat je lever overbelast is zijn allergieen, obstipatie, toename in gewicht, hormonale onbalans, vermoeidheid, hoofdpijn en een onregelmatige cyclus. Maar misschien is oestrogeen dominantie wel een van de grootste problemen voor vrouwen. Die ontstaat als de lever het te veel aan oestrogenen niet meer afbreekt.

Wat zijn dan de gevolgen van oestrogeendominantie?

Dit veroorzaakt onbalans van andere hormonen (schildklier, cortisol en progesteron bijvoorbeeld). Dit kan dan weer aanleiding zijn voor PMS klachten, pijnlijke en heftige menstruaties, pijnlijke borsten, vruchtbaarheidsproblemen, endometriose, fibromen, onregelmatige of doorbraakbloedingen, cystes in de eileiders, PCOS.

Eigenlijk zou het voor iedereen goed zijn om 1 of 2 keer per jaar een reinigingskuur te doen. Op die manier zorg je ervoor dat je lever niet overbelast raakt en dat betekent veel voor je gezondheid. Als jij een kinderwens hebt, dan kan een leverreiniging werken als een reset voor je vruchtbaarheid. Het kan zomaar zo zijn dat je je daarna zoveel beter voelt, dat dat het laatste stapje was dat je nodig had voor je die positieve zwangerschapstest in je handen kan houden.

Nog even op een rijtje: het reinigen van je lever is belangrijk voor het herstellen of in stand houden van:

  • Je hormonen
  • Een gezonde menstruatiecyclus
  • Je vruchtbaarheid
  • Je darmgezondheid

Misschien denk je nu wel ‘ja dat lijkt me wat’, maar hoe dan?

Er zijn veel verschillende manieren van reinigen. Van mild tot heel intensief, maar wat is nou de goede manier van reinigen voor je vruchtbaarheid?

Te heftig reinigen is lang niet voor iedereen geschikt. Daar moet je een goede gezondheid voor hebben, anders kan het je zomaar verder verzwakken. Bovendien wil je weefsels opbouwen (denk aan je eicellen) en niet afbreken, zoals bij sommige te heftige reinigingskuren het geval is.

Reinigen door zuiver en lever ondersteunend eten in combinatie met aanvullende reinigingstechnieken, gerichte supplementen en acupressuur is een mooie manier om je lichaam effectief te reinigen. Je hormonen zullen blij met je zijn en bovendien kan je op deze manier ook gewoon je dagelijkse dingen blijven doen. Ook niet onbelangrijk.

Lijkt dit je een fijne manier en ben je wel benieuwd naar meer informatie? Denk jij dat een leverdetox een goed idee is als reset voor je vruchtbaarheid?

Kijk dan eens bij mijn online programma reset je vruchtbaarheid voor meer informatie over de lever, reinigen voor vruchtbaarheid, acupressuur, caster olie pakking en andere ondersteunende technieken, supplementen en voeding.

Na aanmelden krijg je meteen toegang tot alle informatie, zodat jij je reiniging kan gaan plannen en doen! Waar wacht je nog op?

Gratis webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn 

 

Klik hier om je aan te melden!

 

You have Successfully Subscribed!