fbpx

Wat kan jij nu al doen om het grootste cadeau aan het kindje te geven
waar je zo naar verlangd?

Je wil graag zwanger worden en bent bereid alles te doen om die wens in vervulling te laten gaan. Je droomt al van het inrichten van de kinderkamer, het kopen van kleertjes of dat wiegje naast je bed. Zover is het nog niet, maar je hoeft niet te wachten tot het moment dat je straks zwanger bent. Je kan nu al veel doen, juist voordat je zwanger bent. Dit doe je voor je eigen energie en gezondheid, maar ook voor dat van je kindje. Het is het grootste cadeau dat je je kindje geven kan (naast een heleboel liefde en aandacht natuurlijk:)). Waar ik het over heb, vertel ik in deze blog.

 

Wij moeders geven de goede bacteriën mee tijdens de geboorte

Tenminste, als het bij jou in orde is …..
Als je kindje in je buik zit, dan zijn de darmpjes zuurstofrijk en nagenoeg bacteriearm. Tijdens de geboorte krijgt je kindje de eerste bacteriën binnen in het geboortekanaal. Deze bacteriën hebben een hele belangrijke taak: ze moeten het zuurstof weg gaan werken uit de darmpjes van je kindje, zodat daarna andere belangrijke bacterieen kunnen gaan gedijen.
In de eerste twee levensjaren van je kindje zal de spijsvertering en het immuunsysteem zich gaan ontwikkelen. Dit is daar de eerste stap bij, omdat die bacteriën daar een belangrijke rol in hebben.

 

Jouw darmflora heeft dus invloed op de darmkrampjes van je kindje

Als jouw spijsvertering en darmflora in balans zijn, dan verloopt deze belangrijke stap zoals het moet en krijgt je kindje optimale gezondheid mee. Zo hoeft je kindje geen last te krijgen van te erge darmkrampjes (een beetje hoort erbij namelijk), allergieen, eczeem, oorontstekingen of steeds maar die snotneus.

 

Win – win

Het is belangrijk dat je hieraan werkt voordat je zwanger wordt, omdat je niet alles meer op kan lossen tijdens de zwangerschap. Dit komt je eigen energie en gezondheid ten goede en geeft een goede basis voor je zwangerschap, want dat vraagt om een sterk en vitaal lichaam. Hele mooie bijkomstigheid is dat je hiermee ook je vruchtbaarheid vergroot, want een gezonde spijsvertering heeft invloed op je eicelkwaliteit.
Zo zorg je goed voor jezelf, komt je zwangerschap dichterbij en draag je bij aan de gezondheid van je kindje!

Hoe weet je of jouw darmflora in orde is

Ga eens na of je meer dan drie van de onderstaande symptomen herkent

 • Je energie is niet optimaal
 • Je hebt last van opgeblazen gevoel
 • Je hebt darmrommelingen of winderigheid
 • Je ontlasting ziet er niet goed uit: brijig, keutelig, diarree
 • Je kan niet dagelijks naar de wc
 • Je hebt heftige menstruaties
 • Je hebt last van allergieen
 • Je slaapt slecht
 • Je hebt een vol gevoel na het eten
 • Je hebt geen eetlust of juist de hele tijd honger
 • Je hebt veel trek in zoete dingen
 • Je hebt last van ontstekingen (in je gewrichten, acne, endometriose, ect.)
 • Je hebt endometriose, poliepen of cystes
 • Je hebt al bloedonderzoek laten doen waaruit bleek dat bepaalde waarden niet optimaal zijn (denk aan ijzer, vitamine B12, magnesium)

Wat kan je nu gaan doen?

Als je meerdere symptomen herkent, zou ik je aanraden met je darmgezondheid aan de slag te gaan. Ook als je in het verleden al naar je huisarts bent geweest en te horen hebt gekregen dat je er mee moet leren leven, omdat er niets te vinden was. Ontlastingsonderzoek kan je veel duidelijkheid geven over de oorzaak en daarmee kan je een goed darmherstelplan maken zodat je die optimale darmflora bereikt.
Ik help je daar graag bij en kan je naar aanleiding van een intake adviseren welke onderzoeken voor jou belangrijk zijn. Mocht dat bij je passen, neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Of schrijf je in voor mijn gratis online webinar ‘vergroot je vruchtbaarheid in 3 fases’, waarin ik je meer vertel over wat jij kan doen om je gezondheid en vruchtbaarheid te vergroten.

Gratis webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn 

 

Klik hier om je aan te melden!

 

You have Successfully Subscribed!