fbpx

Waarom word ik niet zwanger

Op zoek naar antwoorden op een veel gestelde vraag…..

Als jij jezelf deze vraag ook gesteld hebt, is het goed om te weten dat je niet alleen bent. Dit is een veel gestelde vraag door vrouwen en stellen die van alles gedaan hebben om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Als je er klaar voor bent om moeder te worden, is het heel frustrerend en emotioneel uitputtend als je om de een of andere reden nog niet zwanger bent.

Misschien heb je wel een duidelijke diagnose, als endometriose, PCOS, hormonale onbalans of is je menstruatiecyclus onregelmatig. Maar er zijn daarnaast nog heel veel andere factoren die het zwanger worden moeilijker kunnen maken. Denk aan omgevingsfactoren, leefstijl en genen bijvoorbeeld. In veel gevallen kan je je vruchtbaarheid vergroten door je totale gezondheid en welbevinden te verbeteren.

Onze voortplantingsorganen zijn niet een apart system in ons lichaam, dat helemaal op zichzelf functioneert. Als je lichaam niet gezond is, dan heeft dat ook invloed op je voortplantingsorganen. Zo kunnen bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen wel degelijk invloed hebben op je kans om zwanger te worden. Te veel stress, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, somberte, te veel alcohol… het heeft allemaal invloed op onze mogelijkheid om zwanger te worden.

Het is lang niet altijd zo dat moeite met zwanger worden komt door problemen van de voortplantingsorganen, maar veel meer te maken heeft met je totale gezondheid. Natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde richten zich op de totale gezondheid, zowel fysiek als mentaal/emotioneel.

Vanuit deze holistische visie wordt het lichaam gezien als een geheel, in plaats van aparte orgaansystemen. Doel is altijd om de oorzaak van de ziekte of het uitblijven van de zwangerschap te achterhalen. Als je daar aan kan werken, hersteld het lichaam zich en neemt de kans op zwanger worden toe.

Als je al van alles geprobeerd hebt om zwanger te worden en dat is nog niet gelukt, hoop ik dat je de moed niet verliest. Door aan je totale gezondheid te werken neemt je kans op een natuurlijke en gezonde zwangerschap toe.

Ik snap dat het soms lastig is, door de hoeveelheid informatie die beschikbaar is, te weten welke stappen voor jou de juiste zijn. Wat voor de een werkt, hoeft voor jou niet te werken en andersom.

Als je wil dat ik je help bij het maken van een persoonlijk vruchtbaarheidsplan, dan wil ik je van harte uitnodigen deel te nemen aan mijn online programma ‘vergroot je vruchtbaarheid in 8 weken.’ In dit programma gaan we uitgebreid in op een gezonde menstruatiecyclus, oorzaken van onvruchtbaarheid, darmgezondheid en hoe het bij jou zit, wat je kan doen om je vruchtbaarheid en gezondheid te vergroten. Voeding en supplementen komen ook uitgebreid aan bod en misschien wel het mooiste onderdeel is acupressuur. In het programma leer ik je per fase van de cyclus acupressuurprotocollen om je hormonen en menstruatiecyclus te balanceren.

Met de ‘do-it-yourself’ versie kan je meteen al aan de slag en je kan het helemaal volgen op je eigen moment. Door kennis te krijgen over je totale gezondheid en welbevinden, wordt het een stuk makkelijker om te weten wat jij moet doen om je gezondheid en vruchtbaarheid te vergroten! Ik help je daar graag bij.

Kijk voor meer informatie op www.centrumvoorkinderwens.nl/vergroot-je-vruchtbaarheid-in-8-weken

2 + 11 =

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!