fbpx

Hoe kan ik zo snel mogelijk zwanger worden?

Is een veel gestelde vraag door vrouwen en stellen die graag een kindje willen krijgen. Als je niets liever wil dan zwanger worden, dan kan het lijken alsof het nooit zal gaan gebeuren. Elke maand die voorbij gaat is een teleurstelling en voelt als te lang.

Of je nou bezig bent met een vruchtbaarheidsbehandeling als IVF of probeert op een natuurlijke manier zwanger te worden, je kan zelf zoveel doen om je vruchtbaarheid te vergroten. Waarschijnlijk heb je al wat wijzigingen in je leven aangebracht, omdat je weet dat ze niet goed voor je zijn. Zoals stoppen met roken, minder/geen alcohol en misschien wat aanpassingen in je voedingspatroon.
Het aanpassen van je voeding, voldoende en op de juiste manier bewegen en je realiseren dat je totale gezondheid veel invloed heeft op je vruchtbaarheid zijn al essentieel op weg naar je zwangerschap.

Jij hebt waarschijnlijk je eigen reden waarom je het liefst zo snel mogelijk zwanger zou willen worden. Misschien vanwege je leeftijd of omdat je graag meerdere kinderen zou willen. Als de wens er eenmaal is, dan is het er niet meer niet. Er zijn zoveel dingen die je zou kunnen doen, moeten doen of misschien ook al aan het doen bent. Weet jij nog wat het goede is voor jou?

Goed om na te gaan:

– Als je net gestopt bent met anticonceptie, dan kan het een aantal maanden duren voor je weer een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus hebt. En een gezonde menstruatiecyclus is de basis voor een gezonde zwangerschap.
– Weet je wanneer je ovuleert en wat je vruchtbare dagen zijn?
– Weet je dat PMS klachten, heftige of geen menstruatie, krampen en allerlei klachten tijdens de menstruatiecyclus eigenlijk niet horen? En dat je veel kan doen om je hormonen en menstruatie te reguleren?
– Je vruchtbaarheid vergroten is heel belangrijk om zo snel mogelijk zwanger te kunnen worden. Voldoende slaap, minder stress en gezonde voeding kunnen al veel impact hebben.
– Hoe gezonder je wordt, hoe vruchtbaarder je bent, zowel fysiek als mentaal/emotioneel. Alle orgaansystemen zijn met elkaar verbonden. Ons lichaam prioriteert. Als je bijvoorbeeld spijsverteringsklachten hebt, dan blijft deze energie niet over voor je vruchtbaarheid. Het is belangrijk de onderliggende oorzaak te achterhalen, zodat je de stappen kan zetten die belangrijk zijn voor jouw gezondheid en vruchtbaarheid.

Er zijn veel verschillende dingen die je zou kunnen doen om je kinderwens sneller in vervulling te laten gaan, maar dat gaat niet vanzelf. Je moet zelf de regie willen nemen over je gezondheid en kinderwens, zodat je precies weet welke stappen voor jou de juiste zijn. Kennis over hoe een gezonde menstruatie cyclus eigenlijk hoort te zijn, welke klachten van invloed kunnen zijn op je vruchtbaarheid en wat je er aan zou kunnen doen helpen bij het maken van een voor jouw effectief vruchtbaarheidsplan.

Mocht je daar meer over willen weten, neem dan eens een kijkje op de website van mijn online programma. Ik leer je alles in het online programma ‘vergroot je vruchtbaarheid in 8 weken.’

Is een online programma niets voor jou? Boek dan een afspraak voor het maken van een persoonlijk vruchtbaarheidsplan. We gaan dan samen kijken welke stappen jij moet zetten op weg naar het in vervulling gaan van je kinderwens.

Neem gerust contact met me op wanneer je nog vragen hebt!

1 + 14 =

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!