fbpx

Zaterdag werkte ik in de warme lentezon in mijn tuin. Ik heb een zonnige tuin op het zuiden. Naast een perenboom, appelboom en wat klein fruit, heb ik een grote bak voor mijn eigen moestuin. Ik moest de bak eerst leegscheppen, want na vorig jaar wil ik het anders aan gaan pakken. Ik was niet tevreden over de kwaliteit van de grond en ook had ik er veel te veel ingezet.

Al doende leert men. Ik had me dit keer goed voorbereid en gelezen hoe dat nou eigenlijk moet, dat moestuinieren. Heerlijk om een goed plan te hebben en daarmee aan de slag te gaan.
Ik kan me er nu al op verheugen de zaadjes te gaan zaaien, want op een goede bodem zullen het vast mooie en gezonde plantjes worden.

Je lichaam is net als de moestuin. Goed voorbereid en goed ingelezen en met een goed plan ga je aan de slag. Je verheugt je om de zaadjes te planten. Een goede gezondheid is net als een goede moestuin, de ideale basis om een kindje te krijgen.

In de praktijk krijg ik uiteenlopende vragen van vrouwen die graag moeder willen worden. Vaak zijn ze ‘al even bezig’ en hebben een diagnose waarom zwanger worden nog niet gelukt is: onverklaarbaar, endometriose, PCOS, Hoog FSH/laag AMH…. Door de manier waarop vrouwen daarover vertellen, merk ik dat ze ‘het probleem’ geworden zijn en onzeker zijn geworden of zwanger worden nog wel gaat lukken.

Vaak overweldigd door het traject waar ze in zijn beland, de eigen regie verloren.
Het gevoel dat er iets mis is maakt verdrietig.

Tijdens het eerste consult neem ik uitgebreid de tijd en bekijken we je totale gezondheid. Vruchtbaarheid is namelijk niet losstaand, maar verbonden met jou in je geheel. Ik geloof in de herstelkracht van ons lijf! Door aan je gezondheid te werken, neemt je vruchtbaarheid toe. Mijn advies is altijd: oke, we weten nu wat de diagnose is. We nemen deze mee in het behandelplan (ik kan daar heus veel mee), maar leggen hem verder daar in die hoek. Verbind je niet met ‘het probleem’, maar laten we kijken wat we kunnen doen om je gezondheid te vergroten.

Het lichaam prioriteert …. Als er veel energie naar bijvoorbeeld spijsverteringsklachten gaat, dan blijft dit niet over voor je vruchtbaarheid.

Zo had ik laatst een vrouw van 32 jaar in de praktijk. Ze was al een tijd bezig om zwanger te worden, maar tot nog toe was dat niet gelukt. Tijdens de intake bleken er veel ontstekingsprocessen in haar lichaam te zijn. Dat vraagt enorm veel energie! Nadat we hier aan gewerkt hebben, bleek ze ineens zwanger te zijn en kon haar geluk niet op.

Als we bezoek krijgen, ruimen we ook eerst ons huis op. Waarom zouden we niet zorgen voor een optimale gezondheid voor we zwanger worden? Je baarmoeder is tenslotte het huisje voor je kindje voor de komende 9 maanden. Of zoals de Chinese geneeskunde de baarmoeder noemt: het paleis van het kind. Door te zorgen voor gezondheid, zorg je voor een goed bedje, voldoende voedingsstoffen en groeikracht voor je kindje.

Ik ben dolblij met mijn werk als ik kan zorgen voor een gezonde mama en een gezond kindje, die na de geboorte een gezond gezin kunnen vormen. Mocht je willen weten wat ik voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Gratis live webinar: Zwanger zonder IVF

 

Wil jij graag zwanger worden? 


In mijn gratis live webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!